Ülkemizde Balıkesir, Gönen yöresinden tedarik edilen baldo pirinç tüketici tarafından en çok tercih edilen pirinç türüdür.
Tat, lezzet ve pilav kalitesi olarak en üst düzeydedir ve su çekme kapasitesi yüksektir.
Baldo pirinci, 1. sınıf uzun taneli (TipA) özelliğinde olup, kendine has renge, kokuya ve görünüşe sahiptir.
1.000gr ve 2.500gr'lık ambalajlarda paketlenmektedir.
1 Porsiyon(60g kuru) Baldo Pirinç Besin Değerleri | ||
Değerler | Günlük İhtiyaç Karşılama Oranı % * | |
Enerji | 251kcal | 12% |
Toplam karbonhidrat | 54g | 60% |
Toplam yağ | 0,7g | 1% |
Doymuş yağ | 0,2g | 1% |
Sodyum | 14mg | 1% |
Protein | 7g | 14% |
* Yüzde değerler 2000 kalorilik bir diyete göre verilmiştir.